A M. barbarus első naniticje (+ névadás)

Olvasási idő: < 1 perc

A nemrég vásárolt M. barbarus királynőt mikor megérkezett, igyekeztem minél gyorsabban saját kémcsőbe költöztetni, majd 1-2 napig hagyni picit megnyugodni és nem kukkolni. A Magyar Postával utazni azért az mégsem kis teljesítmény, lássuk be! De aztán ideje volt jobban szemügyre venni, mégis milyen összetételű fiasítás cseperedik alatta.

Nos, úgy tűnik a királynőnk felhízlalásával igen jó munkát végeztek a testvérei a szülői házban a kirepülés előtt, mert szép adag utódot kezdett el felnevelni a tartalékaiból:

  • 3 báb
  • 6 lárva
  • és vagy 6-7 tojás ha jól számoltam.

Amiből egyébként az egyik báb már láthatóan a nemsokára elérni készült a 100%-os készültségi szintet, mivel kezdett szépen besötétedni 🙂

Ja igen, ezzel egy időben úgy éreztem, most már igazán illene nevet adni az új királynőnek. Ami pedig Zsuzsi és Böbe után nem lett más, mint Lujza. 🙂 (A kolóniája majd akkor kap nevet, amikor formiba költöznek. De az még odébb van.)

Szóval, tegnapra aztán ahogyan az várható is volt, megszületett az első nanitic dolgozó. Über cuki, nagyon kis picike, egyelőre nem nagyon rohangál még, de szerintem pár nap és máris szorgos kis hangya lesz belőle.

Vélemény?