iMicroQ3

Ujjperc méretű mikroszkóp a telefonodra?

Olvasási idő: < 1 perc

Egy közösségi finanszírozású telefon mikroszkóp projektet akarok nektek megmutatni, hátha valakit érdekel a szőrszál is a hangya popóján. Ez egy icipici makro (inkább mikroszkóp) lencse, amit a telefon kamerájára kell rögzíteni. Persze ez már olyan méretű nagyítást tud, amivel nem fogsz mozgó célpontot kamerázni, abban biztos lehetsz. Már csak azért sem, mert a fókusz távja is nagyon kicsi ugye.
Ez a cég eddig megbízhatónak bizonyult. É anno az iMicroQ2, iMicroQ és iMicroC termék finanszírozásába is beszálltam, és minden projekt sikeresen zárult eddig a termék leszállítását is beleértve. (Ha valaki esetleg TikTokon anno követte a mikrovilág videó sorozatomat, na azok a felvételek ezekkel a lencséimmel készültek.)

Szóval a mostani, legújabb mobil kamerára rakható mikroszkópuk a iMicroQ3, az alábbi paraméterekkel:

(Ha esetleg nem vagy tisztában a közösségi finanszírozás fogalmával, akkor dióhélyban annyi, hogy egy vállalkozás, vagy cég kitalál egy új terméket, és nem nagy befektetőktől, hanem a “néptől” próbál pénzt gyűjteni rá, hogy ezt megvalósíthassa. Van mikor a projekt csak tervezési fázisban van, van hogy már van működő prototípus, vagy van, hogy csak a tömeggyártás költségeinek lenyomása miatt választják ezt a finanszírozási formát. Végül ha a projekt nem dől be – mert néha sajnos ilyen is van -, akkor a “kisbefektető” jóval a majdani piaci ár alatt hozzájuthat cserébe a termékért. Számos ilyen oldal van, ami ilyen közösségi finanszírozású projekteknek ad otthont, pl Kickstarter, Indiegogo, vagy pl. a magyar Brancs Közösség.)

Vélemény?